Sep 2, 2011

ILOVEYOU


HAI KAMOO SEMUA..
ececehh..
rindu kat korang semua..
nie ada video yang tak seberapa untuk kita tengok samasama..
simple je..
jangan gelak kalau tak best or LAWAK..
*juat 501 students,502 tak de pic..sowie..

Aug 25, 2011

SELAMAT HARI RAYA SEMUA !!!

*sekarang roomate kmi suma bersiap-siap nak balik kejap lagi..lantak depa laa..km dok depan lappy layan fb lagi best..haha..jahat meyhh..

orite..today we have to learn about RAYA..cewah-cewah..apa kmi merepek nie..tawu laa excited nak balik kejap lagi..jangan laa nak over seronok sangat..

SELAMAT HARI RAYA tuk bebudak 501 and 502 batch 93..MAAF ZAHIR DAN BATIN,dari hujung rambut sampai hujung kuku kaki..raya jangan datang umah kmi taw (maria),mention nama takut lupa..JANGAN DATANG OK..


yang specialnya pasal raya tahun nie,kita akan sambut raya sehari sebelum MERDEKA..so bila RAYA + MERDEKA = RADEKA la kan..hehe..best sangat,sambil-sambil pegi beraya umah orang bawa laa bendera sekali..athe,kata anak MALAYSIA..cer semangat sikit..ini ingat nak raya je..



Aug 23, 2011

Lebaran di Ambang Kemerdekaan

Assalamualaikum

Hari ni dah 23 hari kite berpuasa dalam tahun 2011 ni. Maksudnya, minggu depan dah nak raya.
oi oi. baju raya dah beli? kuih raya dah siap? jangan membazir dah la..bersederhanalah anda sebelum disederhanakan.Apekah yg aku cuba cakap ni.

- sesi mengumpat -
Dalam banyak-banyak raya, aku ingat yang masa form 4 tu. Sebab masa tu kami, 501&502 berkonvoi ramai-ramai pergi rumah kawan-kawan. kan..kan.? sila angguk sape yang terlibat.

Ramai gila masa tu. Ada berapa bijik moto ntah. Aku naik dengan atikah (promote ni) hehe. Kami beraya dari matang raja sampai ke...area2 temerlok.  Tapi aku tak pun. aku dari Sg.Baru. Kira tengah-tengah antara matang raja dan temerlok. (betul tak. sori geografi B) :D 


Menunggu dan menunggu sampai pukul dua lebih baru sampai rumah aku! marah ni. Tau la ramai duduk area sana. Sharimie and the gang. Disebabkan dah nak petang, dan banyak lagi rumah nak pergi. Perjalanan agak tergesa-tergesa. haha. Ada satu sejarah terjadi..Masa dekat rumah asmidar ,nak ke rumah seterusnya, dia telah membonceng motosikal dengan sendirinya secara solo! ayat bm ye. first time tu. Tahniah . Terpaksa sebenarnya. Sebab motor tak cukup.  heheh.


Rumah terakhir yang dikunjungi adalah ----> che' da
Masa tu dah petang. Duduk-duduk , minum-minum, makan-makan. Lepas tu kami pun balik. Seharian berkonvoi.  Dapat jugak la duit raya. terima kasih sape yang bagi tu. rumah manekah? aku tau rumah aku tak de duit raya. hahaha. ramai sangat. aku pun terkejut. Eh. masa tu chinese girl dalam kelas 501,mei yan pun ikut tau. Kita 1Malaysia! tetiba .  Ada satu lagi cita. Aku jatuh motor sebab try nak bawak midat. muahaha. Terlupa nak tahan kaki. malu malu. nasib baik tak ramai orang nampak. hee.


haa. ni la gmbar masa raya tu. muka innocent dan suci macam baby~
hahaha. yg pegang bear tu sharimie (tak tau ape motif dia) persoalan ini masih misteri -.-
dari kiri, midat, an, tikah & amy.



Ok. tutup sesi mengumpat! 
Untuk bebudak 501 dan juga 502 tahun 2010, 

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI 

 Selamat Hari Raya semua!
nanti kita jumpa ye. Jemputlah datang rumah. :)




dan tak lupe jugak
 
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN yang ke-54



Merdeka!
“ 1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera ”


fieka_ieqa

Jul 31, 2011

Hapy Fasting!!!

 mood:
sedih baca entry kat bawah nie..hikhik..
tabik spring to Nur Azyan Abdullah sebab
post entry yang "terbaek dari ladang"..

kmi (maria) nak ucapkan "SELAMAT MENYAMBUT BULAN PUASA AL-MUBARAK" pada semua dak-dak 501 and 502 batch 93..hmpa suma laa..hikhik..

ingat!!!kita sekarang dah jauh dari family..bangun sahur mak dah tak kejutkan lagi..makanan nak buka puasa kena cari sendiri..kita kena berdikari dah sekarang..memang sedih kan bila berjauhan dengan family tapi nie semua dugaan,kalau kita tak belajar dari sekarang,bila lagi,so tak payah laa merungut sangat..hehe..UNTUNG LAA,pada sesapa yang still dok umah lagi tu..untung sangat laa..huhhh.. :(

hey!!!!
nanti raya jangan lupa datang umah..rindu laa nak jumpa suma-suma..belajar sekarang nie pun best jugak tapi classmate tak macam hmpa suma..depa suma KEREK semacam je..tak boleh nak melawak macam dulu dah sekarang..cakap sikit suma kena cover takut menyentuh hati sape-sape pulak kan..kami pun dah tak leh gelak over-over lagi,yela,lawak depa pun biasa-biasa je..tak macam kita..hehe..cakap pun dah kena sleng' k.L..km cakap loghat kita depa suma pakat gelak..ada yang tak paham laa..sabar je laa..

emm..sedih laa..sumanya tak macam hmpa..suma tak sekepala..he..so sad :(


Jul 24, 2011

perjalanan sebuah kehidupan...!

Annyong haseyo...
first time aku send post nie..ketaq jugak aku nak taip..biasa la..aku just budak kampung yang baru bjinak2 nak menaip...huhu..

firstly,  i would like to introduce myself..haha...nonsence...!!apa aku mngarut nie.. back to reality..

Kita msing2 dah mulakan kehidupan baru..dulu makan  ada org suap, baju ada orang basuh,.(kadang2 mesin yang basuh).. tapi sekarang,, semunya dah berubah...

Perubahan yang berlaku terasa terlalu cepat. kadang-kadang kita rasa kita belum bersedia nak alaminya. tapi,, itulah hakikat sebuah kehidupan.. masa yang berlalu seakan-akan sebuah mimpi yang indah..yang tak mungkin dapat digapai semula..hanya sekadar untuk direnung, dikenang, diingati...sebuah kenangan...kenangan terindah yang hadir dalam hidup kita.. kenangan yang tercipta tak mungkin dapat dilupakan untuk seumur hidup nie.. kita bergaduh, ketawa dan menangis bersama.. Kita belajar erti persahabatan, cinta dan berdikari.. saat - saat yang terluang dulu tidak pernah dikesali.. mungkin ada antara kita yang pernah bertumbuk, bertampar, dan segala ber lah.. kita lupakan semua tu dan kita bukak buku baru.. lupakan yang pahit dan wujudkan yang manis...


life is beautiful ... memories is an award that means a lot to everyone .. including us .. let's give it is the days that are gone and appreciate the days ahead.



time nie semua orang belagak jadi doktor..haha..sweet betol kan...  weh,, rindu la dekat hampa semua...!!!
nak teriak boleh tak..??





rindunya kat hampa semua...!!!


 first time aku bawak moto hampa ada... first time aku pijak bumi melaka pun hampa ada.. first time aku makan kueytiau dengan kuah laksa pun hampa ada jugak.. kenapa semuanya ada hampa..?? kenapa hampa perlu hadir dalam hidup aku..??

 ......kenapa...????

hampa tau tak aku susah nak lupakan hampa..???
kat sini kawan- kawan tak macam hampa semua... boring dan tak gila macam hampa semua... aku rindu ssgat kat hampa semuanya.. aku dah buat senarai orang- orang yang aku rindu.. sila check nama hampa ada ka tak dak.. 


  • dekat cik mar... orang yang selalu teman aku gi jalan-jalan buang duit dekat pekan.. aku selalu pesan nasi lemak mak dia.. di sebabkan aku agak kedekut dan seorang pencinta duit,, aku just order nasi ikan bilis kuah banyak ja..hehe..kami rindu kat hampa..!!ingat tak kita lepak kat jeti???bila nak pi lagi??
  • dekat kai shun.. tau kenapa aku boley rindu kat dia..?? sebab hati aku dah terpaut kat dia..haha...dok aih..sebab dia baik la..selalu tolong kita study math kan..yang paling2 best,, banyak dah bahasa cina yang dia ajar aku.. kai shun,, wo chen da hen shiang nie..!!
  • dekat cik arbaayah...  orang yang selalu pinjamkan motornya kepada aku.. bakyah adalah seorang gadis remaja yang berani.. aku bukan puji ang k bkyah.. aku ckapp cam 2 coz ang berani nek moto ngan aku..hehe..ang tak rindu nak nek moto ngan aku ka bakyah..raya ti jom konvoi..hehe...
  • cik da... tak sngat..haha..coz dia dekat ja ngan aku....
  • mei2.. gadis kecil molek yang selalu pinjm kan moto dia jugak.. selalu jdi posmen karat aku..eh,, fungsi dia ngan bakyah sama la..hehe... mei2,, jangan ingat saya tak tau awak selalu jmpa husai..=)study butoi2 tau..mai la umah saya mkan laksa..
  • midat.... gadis yang memang merugas...nampak garang,, tapi dalam hati ada taman..(btol ka statement nie..??) midat,, aku still smpan lagi gambar abg black yang aku gnting kat mjlah ang 2..still ingat lagi???
  • atikat rahman...  yang nie ganas gak.. bwak kena cam nak gi rmpit ja.. tpi jgn tak tau yang dia nie terer wat driff.. bkan kL driff k,, Tesco driff ja..selalu kena ceramah dengan ktua pengawas puteri sesi 2010..huhu...sebab dia dengan midat selalu nak kong kelas tambahan..
  • pikah anak sir se'poi.. agak lemah lglai org ny..tapi dlm lmbut 2 lah dia sorok btapa ksarny dia...hehe..selalu wt aku geram.. tmbah-tambah kalau makan kt kdai mek..selalu tak hbis..ikut kan hati aku yg murni nie,,nk ja aku abiskan..tapi aku bkan perut tong ok.. maka,, akan terciptalah satu hidangan yang baru..( hasil campoq2 nasi pikah dgn yg lain2..ibarat cm recycle dishes la..
  • cek am n jia... satu kepala ngan aku..suka bnda2 yg mncbar.. cnthny,, kmi mncbar ksbaran org..haha..sapa???entah..orang lah..tapi dulu ja jhat,,sekarang dah besor pnjang..wat pa gaduh2 gie...we must be serious!!
  • emy.. rindu la jgak.. thanks byak tlog aku..KAWAN2 AKU KAT SINI SEMUA KATA HANG HENSEM..mata depa poblem kot no??
  • apit.. jejeka macho.. i liked... tapi,, aku tak dapat meneruskan hajat nak 1 kan hati aku dengan hati apit.. sebab,,, ayanti dah kebas hati 2 dulu...waaa....!!apit,,i suke u...!!huhu..
  • esan..,ruzai,,, an,,, apat,,.. hampa pun aku ingat jugak...hehe..ruzai...hehe...pen jatuh...,,dia wat muka cuakn pandang kiri,,pandang kanan...apa kes doh??ean,,aku suka..hehe..suka wat lawak tahap cipan..study hard bro..!!!an, anak ckgu lan...thanx 4 all n beat the rest..apat,,weh,,penyakit ang dah mai kat aku..aku dirct tidoq lam lecturer!!
  • budak2 kelas sebelah...especially,, dekat dekja,tiah,nana,tipah,asma,shima,shu hui,ros,ayanti,paknil n amin..(macam semua ja nie.??)

weh,,,  the last massage from me...



Do not forget me .. even though we are far away, but our hearts are always near ..
Remember all our moments together ...
even though I walked away, I will not find at a special beings ..

nanti kita main kut lagi tau..aku nak jadi kepala...syiok pegang duit banyak2..rasa cam orang kaya ja..haha...
..............................................................................bye!!!!

<Yan>...






May 18, 2011

ThE nEw jOUrnEy bEgIns

501/2010



Beginning on Monday, May 23,  all of our friends will go through a new world to pursue their ambitions. There are form six to enter, martikulasi, pre-university, university ,college and polytechnic. I hope that all will success in their studies. This is my first time to write in English. So, hopefully you will understand :) Make our school proud!!! ..Do the best ..Study! Study! Study!

                   FrOm Amy(love maths)

May 17, 2011

Selamat Hari Guru

Lama betul tak update blog ni , dah berhabuk dah pun , ni belum lagi sarang labah2 bersarang ni..
Haih, tak ada sape2 yang nk update . Blog ni pon terbiar laa..kesiaannn betul kat kau kann blog kann..hahaha..Nak buat mcm mana, semua busy sekarang ..tambah sekarang ramai yang dah nak sambung belajar , ehh...gud luck korangg ! hehehe :)

Last update masa result SPM nk keluar . Result dah keluar lama dah pon sekarang ni. haha. Lepas result keluar, terus blog ni senyap ..keciwa kah? eh..tak la braderr, ktorang muka legend,hati kiut..haha. vote for jambu mharaja lawak! eh, tapi jozan tetapp di hati..hehe (ok tak de kena mengena)
Ok lah entry kali ni pasal hari guru ...


Mula2 sekali ,


Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru di Malaysia


Bersempena dengan hari guru ni, kami , bekas pelajar SMK Tat Beng ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru di SMK Tat Beng. Kalau sebelum ni , kitorang semua akan sambut hari guru dekat sekolah, tahun ni tak ada dahh..tapi, bagi kawan-kawan yang masuk form6 , still sambut la..

Rindu nak tengok cikgu2 main game yang pelajar buat. Main lambung belon air, berebut kerusi , macam-macam lah...ala, macam sukaneka , tapi bila cikgu-cikgu yang main , memang best la..haha. Selama ni tengok cikgu garang-garang kan..mengajar dalam kelas serious . Tapi bila hari guru, cikgu-cikgu semua happy. Semua sporting ambil bahagian dalam game-game tu..seronookk..


Sekalung Penghargaan kepada semua guru yang tak pernah jemu mendidik..
Nak sertakan nama-nama guru yang mengajar kami masa form 5, sebab form 5 ni tahun yang stress sikit..bukan apa, kami ni nakal-nakal (suka buat masalah,malas buat kerja,suka main)...hahaha..
minta maap cikgu..bukan saya, mreka tu haa, tuu yg tengah baca tuu .:'( 



thank you cikgu! 

Mr. Loo Poh Hua - Physics ( "balik baca buku, baca buku")
Puan Zaiton - Biology
Cik Aisyah -Chemistry
Mr. Ang  - Math
Ustaz Yazid - Pen.Islam
Ustaz Syukri  -Tasawur Islam
Miss Usha  - English  ("isn't it?")
En. Arazmie - B.Melayu
Puan Loh - Add Math ("amy, mks, ape jwapan?")
En. Sharifuddin - Sejarah





"One good teacher in a lifetime may sometimes
change a delinquent into a solid citizen." 
 Philip Wylie
 

Mar 17, 2011

The results



 
-SPM results will be out on 23 March 2011-
   


p/s: my dear friends,what are you feeling right now,
       are you feeling nervous.. or.. anxious...grrr...
      
    

Feb 26, 2011

kita2 aje....

Khas untuk budak2 batch 501/2010.....

Ean,ann,apit,eamy,apat,ruzaimi,kai shun,akmal,yan,che da,maria,ama,zira,mei yan,bakyah,athirah,fatin,midai,
atikah and pikah...


jumpa lagi tahun 2015.... ^^
bwk ank bini skali ek??

hehehehe.......

sincerely,
Ean

laaa...

ehh..

BILA AGAKNYA KEPUTUSAN SPM NAK KELUAR YE????

Feb 20, 2011

Moment to share..,

entry kali nie aku nak kenang balik kenangan ketika kami semua pergi  trip sambil belajar di Kuala Lumpur dan Melaka..ala-ala Cuti-cuti Malaysia gitu..semua budak kelas 501 join trip kali nie..memang gempak gle laa..walaupun just 2 hari 1 malam ianya tetap seronok sangat-sangat lah..

perjalanan bermula jam 6.30 pagi selepas selesai solat subuh..kenangan paling lawak dan paling aku tak boleh lupa ada sorang budak nie..time tu bas nak gerak dah tapi dia masih belum muncul-muncul lagi..kemana menghilangnya dia???setelah mengambil beberapa inisiatif,pengetua kami selaku ketua trip kali nie,En. Aizuddin Dato' Hj. Hussin menelefon emak kepada budak tu..setelah berbincang rupanya bencana menimpa budak tersebut..DIA LUPA..alamak..untuk tidak mengambil sebarang kerosakan dalam tentatif program,kami meneruskan perjalanan tanpa menunggu budak tersebut..alaa..ciannya dia..kena tinggal sudah.. =p

sepanjang perjalanan memang bermakna buat kami semua..ketawa..menyanyi..sakat menyakat..macam-macam ada laa..setelah mengambil masa lebih kurang satu jam,kitaorang (pak cik bawa bas) berhenti di perhentian Tapah untuk mengisi perut yang sememangnya kosong..

Kira-kira jam 10.00 (agaknya laa),kitaorang semua berhenti di tempat apa ntah..banyak lebah kat situ..tapi semuanya dah mati laa..hehe..di situ ramai yang ambil peluang merasa bermacam jenis madu lebah..sedap ke???..ntah laa..then,kami semua pegi ke Taman Mini Malaysia,Ayer Keroh..best laa tempat tu..macam-macam jenis rumah daripada pelbagai negeri terdapat di situ..

Malam tu kami semua bermalam di asrama di Victoria Institution (v.i),memandangkan masa tu time cuti sekolah jadi kosong laa sekolah tu..best jugak..dari situ ktaorang boleh lihat menara KLCC dengan jelas..FUYOOO..kalau nak harap kat Tat Beng,tengok menara TNB aje laa..hehe..

Malam tu jugak menjadi malam yang teramat boring di tengah-tengah kota besar..mana tidaknya..cikgu-cikgu semuanya bersantai di Dataran Merdeka sebab nak tengok perlawanan bola di skrin gergasi kat situ..yang kami semua melilau mencari keseronokan sendiri..haha..bayangkan jam 11 malam..agak-agak kedai apa yang buka malam-malam nie yew..satu-satunya kedai yang ada 7eleven..itulah yang diberitahu oleh DBKL kat situ..7eleven pun jadi laa..percaya atua tidak..ada antara kami yang makan megi di tengah-tengah kota raya tu..hayooo..

Last day..
Pagi-pagi lagi dah pekena nasi lemak dari mak cik kantin skola v.i..sedap laa jugak..hee..tempat terakhir pada hari terakhir nie adalah Petrosains dan KL Tower..waa..excited sangat-sangat..


Di Hentian Tapah




 

olololo comeynya..



hero Malaya..hahh???? (semasa di melaka)

Melaka..



Petrosains memang best laa..

Jambatan Menara Berkembar KLCC..yahoo


Taman Mini Malaysia..huuuu..


   We do not remember days, we remember moments. The richness of life lies in memories we have forgotten





Feb 18, 2011

DULU-DULU..ngee~


gambar bie diambil  ketika kitaorang di tingkatan 4.. time nie jamuan ujung tahun..macam2 ktaorang conteng kat whiteboard nie..konon2 nak tulis tajuk cite kOrea laa kat whiteboard.."Biscuit Teacher And Star Candy"..ok lgi tajuk nie..memang wujud pun cite nie.."Autumn in my Heart"..cite nie..sedih beb..yang aku tak paham cite nie "Your Father is My Boyfriend"..haha..ada ke cite nie kat tv..kompius tul aku..tapi apa2 pun jamuan nie the best laa..



time nie lak masa kelas tambahan b.i with Mr. Peh..tengok laa..suma rajin2 belaka..haha..padahal hipokrit..well..depan kamera laa katakan..hee..tapi seperti you guys suma tawu..kelas nie memang the best laa (ayat nie lagi)..

banyak kenangan antara kita semua kan..andai kata semuanya kenangan nie boleh diputar semula mesti hidup nie bertambah GEMPAK..

RINDU SAMA KAMU SEMUA...

r!ndu setengah mat!_d'Mas!v

Aku ingin engkau ada disini menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah
berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

Reff:
aku rindu setengah mati kepadamu sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati
meski tlah lama kita tak bertemu
ku slalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

Feb 17, 2011

@_@

~RESULT STPM ISNIN NIE~

SEMOGA BERJAYA KEPADA SEMUA ABANG-ABANG DAN KAKAK-KAKAK YANG AMBIL STPM 2010..TERUTAMANYA KEPADA SEMUA PELAJAR TAT BENG..

TO:ABG.ASRI(ERY LASSO),AZAMAN(AMAN),ABG.NAJIB,KAK ATIKAH DAN SEMUA-SEMUA LAA..SEMOGA TERUS MAJU DALAM KEHIDUPAN =')

FROM:BUDAK-BUDAK 501/93..


KAMU..

aLL oF yOU..

oit...

eLo my friEnds..

stiLL remembEr this??

"penciL box"
not
"facEbook"

..cute moment..


HAA!! SUDAH..


RESULT

SPM???

TIDAK!!!!



Feb 7, 2011

sorry..

p/s:
      buat suma bebudak 501/93..aku minta maaf banyak2 klaw entry yg aku publishkan agak merapu merabai..bukan apa..drpd biar xdew sapa update,aku buat laa suma2 nieh..yew..sorry..kLaw dew yg xpuas ati gtwu depan2 k..haha..love yOu all..cewah..

hahahahaha....

The Horse Ride

Taking a romantic ride today,
We sat upon the wagon.
Suddenly the horse lifted his tail
And we heard a roaring dragon!

The deafening sound hurt my ears
And the smell burned the hairs in my nose.
My girlfriend sat and glared at me.
Somehow my fault I suppose.

It was my idea to take the ride,
But how was I to know?
It really wasn’t in my plans;
Didn’t know the horse would blow.

The noise and the smell were bad enough,
As the wind blew quickly by.
But I think the very worst of it,
Was the brown stuff in my eye.

My girlfriend’s face turned angry red.
So I figured I wouldn’t dare,
Advise her of the smelly pieces
Of horse stuff in her hair.

The horse finally stopped; my girl ran away,
Stubbornly lifting her chin.
I think that horse was enjoying himself,
Cause I’m sure I saw him grin.

A lesson learned for me today.
Although I must confess,
I laughed so hard I nearly cried
As I wiped away the mess.

Romance..lalala..


Romance is the language of love. It is the way that you show your partner that you care about them. Every person has their own idea of what they might consider romantic. For some it will be dressing up for the other or buying flowers or jewelry. There is no way to know what is romantic without knowing the person. Romance is created by the feeling that you are genuinely cared about. All romance has one thing in common; it must show the other person that you care enough to find out what is meaningful to them..

BEFORE YOU...


HANYA KERANA CINTA~

Hanya Kerana Cinta

Keadaan kita memang sukar
Bukan kerna cinta yang menghalang

Walaupun terpaksa kita terpisah
Namun hanya untuk seketika saja


Tapi ku relakan cintaku untuk mu
Yakin pada tulusnya kasihmu

Tak ada yang lebih dari itu

Hanya kerana cinta ku bersujud pasrah

Mengharapkan belas maaf dari mu
Tak ada yang lebih

Tak ada yang lebih dari itu

Bawalah aku ke dalam mimpi mu

Agar ku dapat bersama mu
Walaupun hanya sementara

Sentuhanmu indah
Tak pernah lepas dari cobaan
Dalam perjalanan percintaan

Hanya kerana cinta ku melangkah jauh
Sanggup menyepi mencari ilham ku

I am ME


Jan 29, 2011

='(

..bumi mana yang xditimpa hujan..

..RINDU KAMU SUME..

excuse ME..

setelah lama menyepi,belog ini bernafas kembali..dalam entry nie sebenarnya tak ada apa pun yg nak diperkatakan..cuma mungkin untuk mengisi masa terluang aku nie..masa yg ntah apa2 aktiviti aku isi..

by the way,kesempatan nie jugak aku nak tujukan lagu rindu nie untuk suma2 bebudak 501/10 yg sememangnya banyak ragam..lagu nie pernah mencetus kegembiraan buat kita suma..

LAGU KITA

Deras hati ku berdetak
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam teman kita
Dengan angin meniup sayu
Kupetik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

(Korus)
Dan aku terus…
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu
Arah hidup kita
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah Lagu Kita..

Terciptalah Lagu Kita…

emm..pertanyaan..apa yg korang akan rasa bila orang yang korang betul2 sayang pergi meninggalkan korang..mestilah sedih sangat2 kan..haa..teringat cerita nie..Sejuta Cinta Marshanda..pada episod baru2 nie aku hampir saja nak nangis..berpisah kerana terpaksa..cinta yang penuh misteri..tapi tu dalam tV laa..hehe..apa2 pun boleh jadi..

Ketika kamu lahir, kamu menangis dan orang di sekelilingmu tersenyum.
Jalanilah kehidupanmu sehingga nanti, ketika kamu mati, kamu tersenyum dan orang di sekelilingmu menangis.

Sahabat terbaik adalah dia yang dapat duduk berayun-ayun di beranda bersamamu, tanpa mengucapkan sepatah katapun , dan kemudian kamu meninggalkannya dengan perasaan telah bercakap-cakap lama dengannya.

Jan 3, 2011

-LOGHAT UTARA-

boLeh aku nak tanya ckit???..npEw ekk bila sOmeone tue ckap dengan loghat utaranya dOrang dianggap HULU..mean kat cnie dianggap ketinggalan zaman arr..kenapa??..bukan salah pun..pernah sekali tue ktaOrang suma jOin satu kEm nieh..fOr bebudak SPM..de sOrang kawan aku nie (nama dirahsiakan demi keselamatan..hehe) dia diminta baca citE yang dikarangnya sEndiri..sO dia bacaLah wLaupun agak malu-malu miaaww..hehe..eLok dia baca jew suma dLam dewan tue gelak..nak kata dia wat lawak aku xperasan lah pulak..alih2 akhirnya aku dapat athu yg dOrang suma gelak cOz  dy cakap pelat utara..adOi..probLem2..yg pakat dOk gelak tue pOn budak dOk mana..perak jgak..satu daErah jgak..

loghat utara best..xcayE???cuba kita tengOk ctew nie..



dan yang niE...



ctew nie ctew bOx office kan..pengarah mamat khaLid gunakan loghat utara sebagai simboL keseronokan dan kelainan dalam citE niehh.. =')

haa..lagi satu..kOrang perasan tak dalam lagu kurik kundi nyanyian Siti Nurhaliza..penulis ada memasukkan loghat negeri-negeri didalam lagu tersebut..

Kurik Kundi
Nak berkabar tingginya budi kita ya tuan
Nak berkisar kaya tutur bicara
Kalau tinggi untung jadi bintang
Oh... oh... oh...
Kalau rendah masih jadi intan

Teratak mahligai bak dipayung teduhnya
Bila budi melingkar anak asuhan
Adat yang lama berbudi berbahasa
Akar kehidupannya

Yang kurik kundi yang merah saga
Baik budi indahlah bahasa
Oh... oh... oh...
Pantun lama tinggi kiasannya

Berpantun seloka sambil menari canggung
Serentak melangkah rentak timur diarak
Gurau senda
Sopannya dijaga
Sepakat makin kukuh terikat

Hang dok pi hang dok mai
Lagu tu lagu mana
Pi sini pi sana depa menghela sakan
Awatlah dok kalut megah condong ke barat
Mai kita...

Pakat tarik ramai-ramai
Biar ke timur condongnya

( Perak )
Ada...O...ada E...
Bunyinya tidaklah serupa
Erti tidak berbeza

Betui yong betui sungguh
Betui ape di kate

Selembut tarian hoi...
Nak muda berlotah
Tutur bahasanya

Maghi yop maghilah yong
Maghi kita memikio
Parit dengan kuala
Cakap tidak serupe...(ateh)

Dihitung beratus beratus bilangan
Digali beratus-ratus terpendam
Saga dalam lagu pada indah syairnya
Kundi dalam tarian
Indah lenggok tarinya
Aduhai indahnya...

( Negeri Sembilan )
Mana usang diperbarui
Mana lapuk hai dikajangi
Mana elok dipakai ondeh dipakai
Kalau singkat cantik manis
Disambungkan...
Kalau panjangan cantik manis...
Mintak dikerat...

Yo sungguh yo bonar
Kato sungguh dikato

Muafakat ya tuan
Ibu adat di ondeh tidak dilupa

Tak boghodat
Minum tidak bergula
Tak bobudi
Pohon tidak berbuah
Tak boghodat
Minum tidak bergula
Tak bobudi
Bagai pohon tidak berbuah

Yang kurik kundi yang merah saga
Baik budi indahlah bahasa
Oh...oh...oh...oh...
Pantun lama tinggi kiasannya

( Kelantan )
Teghtek teghning oghe kito
Hok tu keno jago
Jange sapa berlete kale
Luar napok come jange dale
Habih kuca lembe
Luar napok come
Jange dale habih kuca lembe

( Sabah )
Membubutlah bayu
Lalu limpas siring semalu
Mengalai bagai tari sesuku
Tari sesuku

( Sarawak )
Selembut madah begitu taghi
Sek ada sakit ghasa di hati
Kame` nyambut madah tuan hulurkan
Kita` nyambut madah kame` hulurkan

Nak berkabar tingginya budi kita ya tuan
Nak berkisah kaya tutur bicara
Kalau tinggi untung jadi bintang
Oh... oh... oh...
Kalau rendah masih jadi intan

Yang kurik kundi yang merah saga
Baik budi indahlah bahasa
Oh... oh... oh...
Pantun lama tinggi kiasannya


CINTA MONYET


tOpik yg ak nk bincang hari niE mengenai titLe kat atas niE arr..CINTA MONYET..mOnyet???hahahaha..ADA APA PADA CINTA MONYET??..kOrang tawu apa maksud cinta monyet niE???kenapa mOnyet???nk tawu apa alasannya????aduH,banyak puLak sOalan..hee..kaLaw kOrang nak tawu sebab kenapa nama monyet digunakan adalah disebabkan monyet merupakan haiwan yang sentiasa menukar-nukar pasangannya..sama lah maksud dgan curang or cinta yg xbertahan lama..


 cinta mOnyet sering dikaitkan dengan pasangan cOupLe yg mEniti saat bahagia semasa di alam persekolahan..bagi pandangan sesetengah pihak bercintan cintun pada alam persekolahan TIDAK AKAN BERTAHAN LAMA...betul kE???ada jew cOupLe yg bercintan cintun di alam persekolahan sampai jgak ke jinjang pelamin..lainlah kaLaw kawin pas abEk amEk SPM..tue kEs lain..





Taylor Swift - Fifteen

You take a deep breath and you walk through the doors
Its the morning of your very first day
You say hi to your friends you aint seen in a while
Try and stay out of everybodys way
Its your freshman year and youre gonna be here
For the next four years in this town
Hoping one of those senior boys will wink at you and say
You know I havent seen you around, before

Cause when youre fifteen and somebody tells you they love you
Youre gonna believe them
And when youre fifteen
Feeling like there nothing to figure out
Well count to ten, take it in
This is life before who youre gonna be
Fifteen

You sit in class next to a redhead named Abigail
And soon enough youre best friends
Laughing at the other girls who think theyre so cool
Well be out of here as soon as we can
And then youre on your very first date and hes got a car
And youre feeling like flying
And youre momas waiting up and you think hes the one
And youre dancing round your room when the night end
When the night ends

Cause when youre fifteen and somebody tell you they love you
Youre gonna believe them
When youre fifteen and your first kiss
Makes your head spin round but
In your life youll do things greater than dating the boy on the football team
But I didnt know it at fifteen

When all you wanted was to be wanted
Wish you could go back and tell yourself what you know now
Back then I swore I was gonna marry him someday
But I realized some bigger dreams of mine

And Abigail gave everything she had to a boy
Who changed his mind and we both cried

Cause when youre fifteen and somebody tells you they love you
Youre gonna believe them
And when youre fifteen, dont forget to look before you fall
Ive found time can heal most anything
And you just might find who youre supposed to be
I didnt know who I was supposed to be at fifteen

La la la la la .. la la la la la .. La la la la la

Youre very first day
Take a deep breath girl
Take a deep breath as you walk through those doors.