Aug 15, 2012

~LONG TIME NO SEE~

Assalamualaikum..

Wah2...Lama sungguh blog ini mendiamkan diri ye..MerajuTkah?..Ah ngak ah..Bisa aja..Ngak kenapa2 dong..ngehee..

Harini, aku sebagai salah seorang rakyat blog ni tetiba teringin nak menaip. Tak pernah pon skrin laptop aku ni menjengah ke blog sendiri.<sebab aku takda blog>..So..So...So...Nak try2 naip cikit lahh kt cni..   :)

Opppp... Stop2.. Panjang dohnie intro nie. Sebenarnya aku saja nak memeriahkan majlis. Dah setahon kita tak jumpe ye idokk.. Dari Ramadhan tahun lepas sampai dah Ramadhan tahun nie..

Awak2 semua.. Macamana kehidupan korang skarang?. Mesti semuanya happy2 belaka kan.. Taknak konvoi ke tahun nie? Aku paham.... Masing2 bz, dah pakat dok jaoh semua, nak beraya ngan family puas2 la kenn. Hee... Aku merapu nih..huhu..

By the way, aku di sini ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR,  BATIN <tiru kat bawah>  aku pohon daripada angpa summa..

Semoga Aidilfitri kali ini membuahkan kenangan yang sangat terindah buat kalian.. SMILE~  :)  :) :)

HoHO..!


teringat zaman pakai kad raya doluuu..




psssttt : dekat tiga jam aku pulun tules benda nie taw.HoHO
O_o

Sep 2, 2011

ILOVEYOU

video

HAI KAMOO SEMUA..
ececehh..
rindu kat korang semua..
nie ada video yang tak seberapa untuk kita tengok samasama..
simple je..
jangan gelak kalau tak best or LAWAK..
*juat 501 students,502 tak de pic..sowie..

Aug 25, 2011

SELAMAT HARI RAYA SEMUA !!!

*sekarang roomate kmi suma bersiap-siap nak balik kejap lagi..lantak depa laa..km dok depan lappy layan fb lagi best..haha..jahat meyhh..

orite..today we have to learn about RAYA..cewah-cewah..apa kmi merepek nie..tawu laa excited nak balik kejap lagi..jangan laa nak over seronok sangat..

SELAMAT HARI RAYA tuk bebudak 501 and 502 batch 93..MAAF ZAHIR DAN BATIN,dari hujung rambut sampai hujung kuku kaki..raya jangan datang umah kmi taw (maria),mention nama takut lupa..JANGAN DATANG OK..


yang specialnya pasal raya tahun nie,kita akan sambut raya sehari sebelum MERDEKA..so bila RAYA + MERDEKA = RADEKA la kan..hehe..best sangat,sambil-sambil pegi beraya umah orang bawa laa bendera sekali..athe,kata anak MALAYSIA..cer semangat sikit..ini ingat nak raya je..



Aug 23, 2011

Lebaran di Ambang Kemerdekaan

Assalamualaikum

Hari ni dah 23 hari kite berpuasa dalam tahun 2011 ni. Maksudnya, minggu depan dah nak raya.
oi oi. baju raya dah beli? kuih raya dah siap? jangan membazir dah la..bersederhanalah anda sebelum disederhanakan.Apekah yg aku cuba cakap ni.

- sesi mengumpat -
Dalam banyak-banyak raya, aku ingat yang masa form 4 tu. Sebab masa tu kami, 501&502 berkonvoi ramai-ramai pergi rumah kawan-kawan. kan..kan.? sila angguk sape yang terlibat.

Ramai gila masa tu. Ada berapa bijik moto ntah. Aku naik dengan atikah (promote ni) hehe. Kami beraya dari matang raja sampai ke...area2 temerlok.  Tapi aku tak pun. aku dari Sg.Baru. Kira tengah-tengah antara matang raja dan temerlok. (betul tak. sori geografi B) :D 


Menunggu dan menunggu sampai pukul dua lebih baru sampai rumah aku! marah ni. Tau la ramai duduk area sana. Sharimie and the gang. Disebabkan dah nak petang, dan banyak lagi rumah nak pergi. Perjalanan agak tergesa-tergesa. haha. Ada satu sejarah terjadi..Masa dekat rumah asmidar ,nak ke rumah seterusnya, dia telah membonceng motosikal dengan sendirinya secara solo! ayat bm ye. first time tu. Tahniah . Terpaksa sebenarnya. Sebab motor tak cukup.  heheh.


Rumah terakhir yang dikunjungi adalah ----> che' da
Masa tu dah petang. Duduk-duduk , minum-minum, makan-makan. Lepas tu kami pun balik. Seharian berkonvoi.  Dapat jugak la duit raya. terima kasih sape yang bagi tu. rumah manekah? aku tau rumah aku tak de duit raya. hahaha. ramai sangat. aku pun terkejut. Eh. masa tu chinese girl dalam kelas 501,mei yan pun ikut tau. Kita 1Malaysia! tetiba .  Ada satu lagi cita. Aku jatuh motor sebab try nak bawak midat. muahaha. Terlupa nak tahan kaki. malu malu. nasib baik tak ramai orang nampak. hee.


haa. ni la gmbar masa raya tu. muka innocent dan suci macam baby~
hahaha. yg pegang bear tu sharimie (tak tau ape motif dia) persoalan ini masih misteri -.-
dari kiri, midat, an, tikah & amy.



Ok. tutup sesi mengumpat! 
Untuk bebudak 501 dan juga 502 tahun 2010, 

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI 

 Selamat Hari Raya semua!
nanti kita jumpa ye. Jemputlah datang rumah. :)




dan tak lupe jugak
 
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN yang ke-54



Merdeka!
“ 1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera ”


fieka_ieqa

Jul 31, 2011

Hapy Fasting!!!

 mood:
sedih baca entry kat bawah nie..hikhik..
tabik spring to Nur Azyan Abdullah sebab
post entry yang "terbaek dari ladang"..

kmi (maria) nak ucapkan "SELAMAT MENYAMBUT BULAN PUASA AL-MUBARAK" pada semua dak-dak 501 and 502 batch 93..hmpa suma laa..hikhik..

ingat!!!kita sekarang dah jauh dari family..bangun sahur mak dah tak kejutkan lagi..makanan nak buka puasa kena cari sendiri..kita kena berdikari dah sekarang..memang sedih kan bila berjauhan dengan family tapi nie semua dugaan,kalau kita tak belajar dari sekarang,bila lagi,so tak payah laa merungut sangat..hehe..UNTUNG LAA,pada sesapa yang still dok umah lagi tu..untung sangat laa..huhhh.. :(

hey!!!!
nanti raya jangan lupa datang umah..rindu laa nak jumpa suma-suma..belajar sekarang nie pun best jugak tapi classmate tak macam hmpa suma..depa suma KEREK semacam je..tak boleh nak melawak macam dulu dah sekarang..cakap sikit suma kena cover takut menyentuh hati sape-sape pulak kan..kami pun dah tak leh gelak over-over lagi,yela,lawak depa pun biasa-biasa je..tak macam kita..hehe..cakap pun dah kena sleng' k.L..km cakap loghat kita depa suma pakat gelak..ada yang tak paham laa..sabar je laa..

emm..sedih laa..sumanya tak macam hmpa..suma tak sekepala..he..so sad :(


Jul 24, 2011

perjalanan sebuah kehidupan...!

Annyong haseyo...
first time aku send post nie..ketaq jugak aku nak taip..biasa la..aku just budak kampung yang baru bjinak2 nak menaip...huhu..

firstly,  i would like to introduce myself..haha...nonsence...!!apa aku mngarut nie.. back to reality..

Kita msing2 dah mulakan kehidupan baru..dulu makan  ada org suap, baju ada orang basuh,.(kadang2 mesin yang basuh).. tapi sekarang,, semunya dah berubah...

Perubahan yang berlaku terasa terlalu cepat. kadang-kadang kita rasa kita belum bersedia nak alaminya. tapi,, itulah hakikat sebuah kehidupan.. masa yang berlalu seakan-akan sebuah mimpi yang indah..yang tak mungkin dapat digapai semula..hanya sekadar untuk direnung, dikenang, diingati...sebuah kenangan...kenangan terindah yang hadir dalam hidup kita.. kenangan yang tercipta tak mungkin dapat dilupakan untuk seumur hidup nie.. kita bergaduh, ketawa dan menangis bersama.. Kita belajar erti persahabatan, cinta dan berdikari.. saat - saat yang terluang dulu tidak pernah dikesali.. mungkin ada antara kita yang pernah bertumbuk, bertampar, dan segala ber lah.. kita lupakan semua tu dan kita bukak buku baru.. lupakan yang pahit dan wujudkan yang manis...


life is beautiful ... memories is an award that means a lot to everyone .. including us .. let's give it is the days that are gone and appreciate the days ahead.



time nie semua orang belagak jadi doktor..haha..sweet betol kan...  weh,, rindu la dekat hampa semua...!!!
nak teriak boleh tak..??





rindunya kat hampa semua...!!!


 first time aku bawak moto hampa ada... first time aku pijak bumi melaka pun hampa ada.. first time aku makan kueytiau dengan kuah laksa pun hampa ada jugak.. kenapa semuanya ada hampa..?? kenapa hampa perlu hadir dalam hidup aku..??

 ......kenapa...????

hampa tau tak aku susah nak lupakan hampa..???
kat sini kawan- kawan tak macam hampa semua... boring dan tak gila macam hampa semua... aku rindu ssgat kat hampa semuanya.. aku dah buat senarai orang- orang yang aku rindu.. sila check nama hampa ada ka tak dak.. 


  • dekat cik mar... orang yang selalu teman aku gi jalan-jalan buang duit dekat pekan.. aku selalu pesan nasi lemak mak dia.. di sebabkan aku agak kedekut dan seorang pencinta duit,, aku just order nasi ikan bilis kuah banyak ja..hehe..kami rindu kat hampa..!!ingat tak kita lepak kat jeti???bila nak pi lagi??
  • dekat kai shun.. tau kenapa aku boley rindu kat dia..?? sebab hati aku dah terpaut kat dia..haha...dok aih..sebab dia baik la..selalu tolong kita study math kan..yang paling2 best,, banyak dah bahasa cina yang dia ajar aku.. kai shun,, wo chen da hen shiang nie..!!
  • dekat cik arbaayah...  orang yang selalu pinjamkan motornya kepada aku.. bakyah adalah seorang gadis remaja yang berani.. aku bukan puji ang k bkyah.. aku ckapp cam 2 coz ang berani nek moto ngan aku..hehe..ang tak rindu nak nek moto ngan aku ka bakyah..raya ti jom konvoi..hehe...
  • cik da... tak sngat..haha..coz dia dekat ja ngan aku....
  • mei2.. gadis kecil molek yang selalu pinjm kan moto dia jugak.. selalu jdi posmen karat aku..eh,, fungsi dia ngan bakyah sama la..hehe... mei2,, jangan ingat saya tak tau awak selalu jmpa husai..=)study butoi2 tau..mai la umah saya mkan laksa..
  • midat.... gadis yang memang merugas...nampak garang,, tapi dalam hati ada taman..(btol ka statement nie..??) midat,, aku still smpan lagi gambar abg black yang aku gnting kat mjlah ang 2..still ingat lagi???
  • atikat rahman...  yang nie ganas gak.. bwak kena cam nak gi rmpit ja.. tpi jgn tak tau yang dia nie terer wat driff.. bkan kL driff k,, Tesco driff ja..selalu kena ceramah dengan ktua pengawas puteri sesi 2010..huhu...sebab dia dengan midat selalu nak kong kelas tambahan..
  • pikah anak sir se'poi.. agak lemah lglai org ny..tapi dlm lmbut 2 lah dia sorok btapa ksarny dia...hehe..selalu wt aku geram.. tmbah-tambah kalau makan kt kdai mek..selalu tak hbis..ikut kan hati aku yg murni nie,,nk ja aku abiskan..tapi aku bkan perut tong ok.. maka,, akan terciptalah satu hidangan yang baru..( hasil campoq2 nasi pikah dgn yg lain2..ibarat cm recycle dishes la..
  • cek am n jia... satu kepala ngan aku..suka bnda2 yg mncbar.. cnthny,, kmi mncbar ksbaran org..haha..sapa???entah..orang lah..tapi dulu ja jhat,,sekarang dah besor pnjang..wat pa gaduh2 gie...we must be serious!!
  • emy.. rindu la jgak.. thanks byak tlog aku..KAWAN2 AKU KAT SINI SEMUA KATA HANG HENSEM..mata depa poblem kot no??
  • apit.. jejeka macho.. i liked... tapi,, aku tak dapat meneruskan hajat nak 1 kan hati aku dengan hati apit.. sebab,,, ayanti dah kebas hati 2 dulu...waaa....!!apit,,i suke u...!!huhu..
  • esan..,ruzai,,, an,,, apat,,.. hampa pun aku ingat jugak...hehe..ruzai...hehe...pen jatuh...,,dia wat muka cuakn pandang kiri,,pandang kanan...apa kes doh??ean,,aku suka..hehe..suka wat lawak tahap cipan..study hard bro..!!!an, anak ckgu lan...thanx 4 all n beat the rest..apat,,weh,,penyakit ang dah mai kat aku..aku dirct tidoq lam lecturer!!
  • budak2 kelas sebelah...especially,, dekat dekja,tiah,nana,tipah,asma,shima,shu hui,ros,ayanti,paknil n amin..(macam semua ja nie.??)

weh,,,  the last massage from me...



Do not forget me .. even though we are far away, but our hearts are always near ..
Remember all our moments together ...
even though I walked away, I will not find at a special beings ..

nanti kita main kut lagi tau..aku nak jadi kepala...syiok pegang duit banyak2..rasa cam orang kaya ja..haha...
..............................................................................bye!!!!

<Yan>...






May 18, 2011

ThE nEw jOUrnEy bEgIns

501/2010



Beginning on Monday, May 23,  all of our friends will go through a new world to pursue their ambitions. There are form six to enter, martikulasi, pre-university, university ,college and polytechnic. I hope that all will success in their studies. This is my first time to write in English. So, hopefully you will understand :) Make our school proud!!! ..Do the best ..Study! Study! Study!

                   FrOm Amy(love maths)

May 17, 2011

Selamat Hari Guru

Lama betul tak update blog ni , dah berhabuk dah pun , ni belum lagi sarang labah2 bersarang ni..
Haih, tak ada sape2 yang nk update . Blog ni pon terbiar laa..kesiaannn betul kat kau kann blog kann..hahaha..Nak buat mcm mana, semua busy sekarang ..tambah sekarang ramai yang dah nak sambung belajar , ehh...gud luck korangg ! hehehe :)

Last update masa result SPM nk keluar . Result dah keluar lama dah pon sekarang ni. haha. Lepas result keluar, terus blog ni senyap ..keciwa kah? eh..tak la braderr, ktorang muka legend,hati kiut..haha. vote for jambu mharaja lawak! eh, tapi jozan tetapp di hati..hehe (ok tak de kena mengena)
Ok lah entry kali ni pasal hari guru ...


Mula2 sekali ,


Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru di Malaysia


Bersempena dengan hari guru ni, kami , bekas pelajar SMK Tat Beng ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru di SMK Tat Beng. Kalau sebelum ni , kitorang semua akan sambut hari guru dekat sekolah, tahun ni tak ada dahh..tapi, bagi kawan-kawan yang masuk form6 , still sambut la..

Rindu nak tengok cikgu2 main game yang pelajar buat. Main lambung belon air, berebut kerusi , macam-macam lah...ala, macam sukaneka , tapi bila cikgu-cikgu yang main , memang best la..haha. Selama ni tengok cikgu garang-garang kan..mengajar dalam kelas serious . Tapi bila hari guru, cikgu-cikgu semua happy. Semua sporting ambil bahagian dalam game-game tu..seronookk..


Sekalung Penghargaan kepada semua guru yang tak pernah jemu mendidik..
Nak sertakan nama-nama guru yang mengajar kami masa form 5, sebab form 5 ni tahun yang stress sikit..bukan apa, kami ni nakal-nakal (suka buat masalah,malas buat kerja,suka main)...hahaha..
minta maap cikgu..bukan saya, mreka tu haa, tuu yg tengah baca tuu .:'( 



thank you cikgu! 

Mr. Loo Poh Hua - Physics ( "balik baca buku, baca buku")
Puan Zaiton - Biology
Cik Aisyah -Chemistry
Mr. Ang  - Math
Ustaz Yazid - Pen.Islam
Ustaz Syukri  -Tasawur Islam
Miss Usha  - English  ("isn't it?")
En. Arazmie - B.Melayu
Puan Loh - Add Math ("amy, mks, ape jwapan?")
En. Sharifuddin - Sejarah





"One good teacher in a lifetime may sometimes
change a delinquent into a solid citizen." 
 Philip Wylie
 

Mar 17, 2011

The results



 
-SPM results will be out on 23 March 2011-
   


p/s: my dear friends,what are you feeling right now,
       are you feeling nervous.. or.. anxious...grrr...